knjizara.com
Priča u igri, igra u priči
interaktivne priče za decu

Dušica Bojović (autor)

Priča u igri, igra u priči
rasprodato

Osim maštovitih i intrigantnih priča koje predstavljaju čudesna vrata koja mališane uvode u svet realnosti i saznanja, sigurne staze predstavljaju i dramske tehnike koje pojačavaju doživljaj i doprinose stvaranju jasnih uvida.
„Priča u igri, igra u priči“ je materijal koji predstavlja dobar vodič u osmišljavanju, adaptaciji i realizaciji akcionih priča i dramatizacija kao posebnog oblika rada u okviru dramskog metoda. Knjiga sadrži više akcionih priča koje su različite po obliku – sredstvu participacije dece. Deca tokom dramatizacije prolaze kroz procese kreativne drame i dramske tehnike poput: igra uloga, improvizacija, vruća stolica, karakter na zidu... i na taj način se pro

dubljuje doživljaj teksta čime se povećava i njegov uticaj na decu. U fokusu dramatizacije je akcija i ona mora biti jasna i uverljiva jer pruža mogućnost deci da isprobaju novo iskustvo u bezbednom okruženju, da razvijaju komunikativne sposobnosti i da osveste svoje emocije, a vaspitačima da, kako kaže autorka „imaju efikasno sredstvo za ostvarivanje niza vaspitno-obrazovnih ciljeva koji se odnose na sve aspekte razvoja“.
Osim akcionih priča i dramatizacija, knjiga sadrži i 11 kompletno razrađenih dramskih radionica koje predstavljaju bogat izvor za obradu različitih tema kao što su: razvoj samopoštovanja, povećanje nivoa tolerancije kod dece, identifikacija određenih osećanja, kreativan pristup u rešavanju problema. Na kraju, čitaoca će obradovati bajka o vilenjaku Simi koja se lako može dramatizovati i postaviti kao pozorišna predstava u kojoj će se deca oprobati na sceni. (mr Dijana Kopunović Torma, psiholog)

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Pozorišno vaspitanje , Predškolska deca , Dečje igre
Ostali naslovi iz oblasti: Pedagogija

Izdavač: Centar za primenjenu psihologiju; 2012; latinica; 25 cm; 250 str.; 978-86-83797-97-4;