knjizara.com
Preživeli

Čak Palahnjuk (autor)

Preživeli
rasprodato

Od autora andergraund spektakla BORILAČKI KLUB, po kojem je snimljen i hit film, dolazi ovaj zlokoban i zajedljiv drugi roman - to je jedna hipnotička, obeshrabrujuća i urnebesna satira o ceni slave i o ludilu, duboko ukorenjenom u savremenom svetu.
Tender Branson - poslednji preživeli iz takozvane Pravoverne sekte smrti diktira svoju životnu priču u crnu kutiju aviona na liniji 2039 dok sa uključenim autopilotom krstari negde iznad Pacifika na visini od 12000 metara. On je sam u avionu koji će se uskoro srušiti u nepreglednoj pustinji. Ali pre

pada aviona on će ispričati priču o tome kako je od poslušnog pravovernog deteta i pokornog sluge postao ultra-glamurozni i od steroida i kolagena nabrekli TV mesija. On će otkriti istinu o svojoj mukotrpnoj romansi sa nedokučivom i promućurnom Fertiliti Holis i podeliti sa nama svoje zapažanje o tome kako jedina razlika između samoubistva i mučeništva počiva u novinarskom tumačenju i poricaće odgovornost za SANITARNU DEPONIJU OSETLJIVIH MATERIJALA TENDERA BRANSONA, zemljišta za skladištenje zastarele domaće pornografije - uz još neke, bizarne i eksplicitne pojedinosti.
Nepredvidiv i nezaboravan, roman Poslednji preživeli predstavlja sam vrh vrlo ozbiljnog humora Čaka Palahnjuka i svrstava ga u red najoriginalnijih novih proznih pisaca današnjice.
Palahnjuk predstavlja jedno od najfascinantnijih osveženja kakvog dugo nije bilo. On iznova kombinuje Vonegatov lukavi humor i Delilovu zajedljivu društvenu analizu kao i Pinčonov lakrdijaški nadrealizam u svojevrsnu blistavu slagalicu? Preživeli je snažna, raskošna i uzbudljiva satira o savremenom načinu života u Americi.


Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2001; latinica; 20 cm; 304 str.;