knjizara.com
Prepositions

Zoran Bingulac (autor)

Prepositions
rasprodato

Knjiga Prepositions nastala je inspirisana značajem pravilne upotrebe predloga u engleskom jeziku i nedostatkom literature sličnog sadržaja. Ona je namenjena onima koji žele da samostalno usavršavaju engleski jezik. Svakako, uspeh u učenju će biti veći uz njeno korišćenje zajedno sa drugim metodama učenja stranog jezika.
U velikim i poznatim rečenicama nalazi se oko devedeset predloga, od kojih se oko četrdeset vrlo često upotrebljava. Predlozi in, on, at, by, up, with, or, from, between, to, over, under, about, etc. koriste se u skoro svakoj rečenici. Mada ih u engl

eskom jeziku ima malo, predlozi sa drugim rečima grade hiljade i hiljade predloških izraza, čija raznovrsna značenja nisu sistematski obrađena u stručnoj literaturi.
U engleskom jeziku ne postoje čvrsta pravila za pravilnu upotrebu predloga, pa je vrlo često teško odlučiti koji predlog upotrebiti u konkretnoj rečenici.
Kako učenje postojećih pravila može malo pomoći, čini se da je učinjen opravdani napor da se na jednom mesu sagledaju raznovrsne kombinacije i objasni pravila upotreba predloga u engleskom jeziku.
U nadi da će ovo novo, prošireno i dopunjeno izdanje knjige Prepositions biti korisno za čitaoce, uključujući i mlade diplomate, i podstaći istraživanja i radove jezičkih eksperata posvećujem je prijateljima iz Južnoafričke Republike. Autor

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleski jezik
Ostali naslovi iz oblasti: Filologija i lingvistika

Izdavač: Prometej - Novi Sad; 2016; Broširani povez; latinica; 20 cm; 187 str.; 978-86-515-1112-0;