knjizara.com
Praktikum iz trgovinskog računovodstva

Radojko Lukić (autor)

Praktikum iz trgovinskog računovodstva
rasprodato

Problematika trgovinskog računovodstva obrađena je ovde kroz ključna pitanja, sa kratkim odgovorima. Pri tom su, u cilju njene sveobuhvatnosti, izložene na ovaj način sledeće najvažnije oblasti: kalkulacije, troškovi, prelomna tačka, zalihe, finansijski izveštaji, racio analiza, međunarodno računovodstvo, problemi računovodstva multinacionalnih preduzeća, berzansko poslovanje i finansijski derivati. Svako postavljeno pitanje praktično se odnosi na određeni ključni pojam (označen masnim slovima) iz trgovinskog računovodstva. Kratak odgovor na dato pitanje je ujedno i njegovo objašnjenje.

U trećem izd

anju dodato je novo poglavlje "Ispitni zadaci", i rešenja, u cilju što kompleksnije obrade tretirane problematike, na ovakav način, kao i olakšanja studentima prilikom polaganja pismenog dela ispita iz trgovinskog računovodstva.
Svako novo izdanje ovog praktikuma dopunjeno je sa novim karakterističnim tekstovima i ispitnim zadacima, koji su takođe rešeni, kao i odgovarajućom dokumentacijom u robnom prometu, s tim da je dodat i poseban zadatak (5) posvećen isključivo metodološkim problemima trgovinskih transakcija koje tangira porez na dodatu vrednost, koji je kod nas nedavno uveden umesto poreza na promet u maloprodaji (koji se još uvek primenjuje u
Sjedinjenim Američkim Državama i drugim zemljama), u cilju njegovog što jednostavnijeg razumevanja iz ovog ugla posmatranja - računovodstveni aspekti poreza na dodatu vrednost u unutrašnjoj i spoljnoj trgovini.

Dopunjena knjiga u ovom obliku namenjena je prvenstveno studentima ekonomije, i svima onima, teoretičarima i praktičarima, koji žele da se na što jednostavniji način upoznaju ili provere svoja znanja iz problematike računovodstva trgovinskih preduzeća.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Računovodstvo
Ostali naslovi iz oblasti: Ekonomija , , Udžbenici iz ekonomije

Izdavač: Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu; 13. izdanje, 2015; Broširani povez; latinica; 24 cm; 188 str.; 978-86-403-1399-5;