knjizara.com
Potkazivač
trgovina ljudima, privatna vojska i borba jedne žene za pravdu

Ketrin Bolkovac, Kari Lin (autor)

Potkazivač
rasprodato

Ovo je istinita, zastrašujuća priča o borbi jedne žene protiv sistema nepravde i protiv ignorisanja istine...Ketrin Bolkovac je pokušala da uništi lanac trgovine ženama, i zauzvrat ostala bez posla, prokazana i oklevetana. Bile su joj potrebne duge godine da spere ljagu sa svog imena i izbori se za pravdu..."The Whistleblower" je politički triler kanadske rediteljke Larise Kondracki koji govori o Ketrin Bolkovac, Amerikanki u sastavu policijskih snaga UN-a u BiH, koja je krajem devedesetih otkrila umešanost visokih funkcionera te organizacije u trgovinu ljudima i zaštitu organizatora lanca prostitucije.Ketrin Bol

kovac je bila policajka u Nebraski koja je krajem devedesetih odlučila da svoj posao nastavi u BiH u sastavu UN-ovih policijskih snaga.
Nakon manje od dve godine otpuštena je nakon što je više puta upozorila da su Amerikanci, ali i još neki pripadnici UN-a, uključeni u trgovinu ženama iz Moldavije, Ukrajine i Rumunije.
Ni jedan od muškaraca iz ove organizacije nije optužen, a agencija koja je u SAD regrutovala policajce za BiH dobila je novi, unosni posao u Avganistanu i Iraku.
Bolkovčeva je svoju priču ispričala u knjizi "The Whistleblower", a Lairsa Kondracki je prema njoj snimila poprilično provokativan film.
Prema ovoj priči snimljen je i film sa Rejčel Vejs i Monikom Beluči u glavnim ulogama.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Trgovina ljudima
Ostali naslovi iz oblasti: Publicistika

Izdavač: Evro Book; 2. izdanje, 2015; Broširani povez; latinica; 20 cm; 222 str.; 978-86-505-2659-0;