knjizara.com
Postupak

Mo Hejder (autor)

Postupak
rasprodato

Postupak je roman koji će dotaći vaše najmračnije strahove.
Dok nam na scenu vraća Džeka Kaferija, detektiva kojeg smo upoznali u Ptičjaku, Mo Hejder ni u jednom trenutku ne dozvoljava da napetost u ovom trileru popusti. Pred nama je maestralan spoj psiholoških analiza i forenzičkih detalja koji Postupak čini romanom koji istovremeno čitaoca užasava ogoljenom istinom i emocionalno potresa do same srži.

Usred vrelog leta, u mirnoj stambenoj ulici u južnom Londonu, muž i žena otkriveni su kao zatočenici u sopstvenom domu. Teško dehidridani, vezani i prebijeni, spaseni su u poslednjem trenutku. Ali najgore tek dolazi. Njihovo dete je nestalo.
Detektiv inspe

ktor Džek Kaferi pozvan je da istraži slučaj, ali sličnosti s događajima iz njegove prošlosti onemogućuju ga da ostane objektivan.
Dok Džek nailazi na oskudne tragove na mestu zločiana, dok pokušava što dublje da pronikne u metodičan i zastrašujući um nepoznatog zločinca, nije siguran da može sačuvati svoj život u svetlu sve užasnijih otkrića. Tada počinje prava noćna mora.

„Neodoljivo jeziv triler.“
Publishers Weekly

„Nemilosrdno realistično i depresivno... Ovaj roman je upravo ono što je žanru potrebno – knjiga koja se bavi okrutnošću na nov, moralno ozbiljan način.“
Metro

„Niko nije očekivao da se može ovako duboko zaroniti u najtamnije ponore ljudskog zla.“
The Mystery & Thriller Club

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2008; Broširani povez; latinica; 20 cm; 408 str.; 978-86-7436-936-4;