knjizara.com
Postavljanje IPv6 mreža

Patrik Grostet, Ciprian Popoviči, Erik Levi-Abegnoli (autor)

Postavljanje IPv6 mreža
rasprodato

Suštinski, sveobuhvatni i praktični vodič za upoznavanje sa IPv6 konceptima, implementaciju servisa i funkcionisanje u postojećim IPv4 okruženjima.
<

br>Nakon što savladate "Postavljanje IPv6 mreža":
- Razumećete trenutne mogućnosti IPv6 tehnologija i servisa
- Razumećete način primene IPv6 karakteristika u implementaciji servisa
- Moći ćete da se pripremite za migraciju na IPv6 u svojoj kompaniji
- Moći ćete da projektujete i implementirate IPv6 mrežu u stvarnom okruženju na osnovu primera iz knjige
- Moći ćete da konfigurišete i otklanjate probleme na IPv6 mrežama
- Znaćete u kom će se smeru razvijati IPv6 u budućnosti


Ova knjiga je deo edicije Networking Technology u izdanju Cisco Pressa*, koja profesionalcima iz oblasti umrežavanja nudi dragocene informacije za konstruisanje efikasnih mreža, razumevanje novih tehnologija i gra|enje uspešnih karijera.

Veliki broj IPv6 mreža širom sveta dokaz je da prelazak na sledeću generaciju IP protokola nije samo puko predvi|anje ? IPv6 već sada prožima sve aspekte IP umrežavanja i komunikacija. Zato su razumevanje tehnologija i sposobnost planiranja, projektovanja i postavljanja IPv6 servisa neophodne veštine profesionalaca u oblasti umrežavanja.

Postavljanje IPv6 mreža je osnovni vodič za IPv6 koncepte, implementaciju servisa i funkcionisanje u postojećim IPv4 okruženjima. Savladaćete IPv6 kao zrelu tehnologiju koja može bez ikakvih problema da se primeni u praksi. Postavljanje IPv6 mreža ide dalje od predstavljanja samo osnova IPv6 tehnologije, ali je i dalje prikladna za čitaoce koji nisu upoznati sa protokolom. Pomoću ove knjige ćete naučiti kako da planirate, isprojektujete, postavite i upravljate IPv6 servisima.

Postavljanje IPv6 mreža počinje ažuriranim poglavljem "Dosije IPv6": pregledom izazova koje je postavio IPv4 i mogućnosti IPv6. Nakon toga su obuhvaćeni IPv6 koncepti vezani za IP servise u stvarnim mrežama. Relevantne karakteristike i odgovarajući primeri konfiguracija predstavljeni su u kontekstu primene na različitim segmentima mreže.

Znanje o IPv6 stečeno u prvom delu knjige ponovo se obnavlja u II Delu, gde je pretočeno u konkretne iskoristive primere za skoro sva postojeća mrežna okruženja: MPLS provajderi, provajderi IP servisa i preduzeća.

Struktura knjige Postavljanje IPv6 mreža omogućava vam da je koristite kao priručnik za specifične aspekte IPv6 tehnologije, kao vodič za savladavanje tehnologije ili kao vodič za postavljanje IPv6 mreže. Tako|e, uvidećete da ovakav način prezentovanja omogućava nadogradnju iskustava stečenih sa IPv4, tako da možete lako da naučite i ovladate konceptima IPv6.

Osnovno o autorima

Ciprian P. Popoviciu, Phd, CCIE No.4499, tehnički je lider NSITE (Networked Solutions Integration Test Engineering) grupe u Cisco Systems. Kao deo NSITE, Ciprian je vodio nekoliko projekata, uključujući IPv6 Deployments and Solutions, gde je bio savetnih za arhitekturu, implementaciju i razvoj.

Eric Levy-Abegnoli je tehnički lider IP Technologies Engineering grupe u Cisco, gde je zadužen za IPv6 razvoj u Cisco IOS Software. Eric je radio na implementaciji Cisco IPv6 od 2001 godine, a učestvovao je u nekim od najvećih IPv6 postavki.

Patrick Grossette, menadžer odeljenja za menadžment proizvoda u Cisco, odgovoran je za skup Cisco IOS Software tehnologija, uključujući IPv6 i IP mobilnost. Član je IPv6 Forum Technical Directorate i na čelu je Cisco tima u ovom forumu.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Računarske komunikacije , Računarske mreže
Ostali naslovi iz oblasti: Internet, mreže

Izdavač: Kompjuter biblioteka; 2007; Broširani povez; latinica; 24 cm; 630 str.; 978-86-7310-369-3;