knjizara.com
Posmatrač

Aleksandar Prokopiev (autor)

Posmatrač
396 din
Stara cena: 495 din
U korpu

Posle više knjiga priča, eseja i zbirki pesama, jedan od najboljih savremenih makedonskih autora, u dokazano zrelom spisateljskom dobu, objavljuje svoj prvi roman.
Posmatrač je odmah po izlasku bio nominovan za međunarodnu književnu nagradu Balkanika, a dobitnik je nagrade Prozni majstori, za najbolje prozno delo u Makedoniji 2007. godine.


... snovidni, opsesivni svet u kome sve ima svoje značenje. Ova tehnika ne mistifikuje ništa. Naprotiv, sve je povezano. Prokopiev nam nudi uzor spisateljske senzibilnosti. Značenje stvari je u njihovoj rezonanci. I tako, veoma brzo, uspeva da nas zavede.

Fiona Simpson


...u njegovoj prozi, nebo je lepo. Junak je kao antička skulptura spavača sa erekcijom. Svet je iluzija, a posao umetnika je da dohvati tu iluziju – to je poruka proze Prokopieva.

Jasna Koteska


...Posmatrač je izuzetan roman sa odličnim estetskim performansama. Čitljiv, prividno jednostavan, moderno postmoderan, učen roman što svoje ogromno znanje krije pod metaproznom maskom „neukosti“ i „naivnosti“, ironičan, skandalozno kritičan prema hipokriziji kolektiviteta, u celini otvoren za najdublje slojeve ličnosti... – to je nešto što se odavno nije desilo u našoj prozi.

Venko Andonovski

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Makedonska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Geopoetika; 2008; Broširani povez; ćirilica; 21 cm; 135 str.; 978-86-7666-169-5;