knjizara.com
Poslovni plan - vodič za izradu

Blagoje Paunović, Dimitraki Zipovski (autor)

Poslovni plan - vodič za izradu
4425 din
U korpu

Knjiga Poslovni plan: vodič za izradu prvenstveno je namenjena studentima četvrte godine Ekonomskog fakulteta u Beogradu koji na smerovima Menadžment, Marketing i Ekonomska analiza i politika izučavaju problematiku preduzetništva i upravljanja malim preduzećem. Uvereni smo, međutim, da ova knjiga može pomoći preduzetnicima, manadžerima i drugim stručnjacima iz prakse u pripremi detaljnog i sveobuhvatnog poslovnog plana za osnivanje novih preduzeća ili upravljanje rastom i razvojem postojećih preduzeća.

Struktura knjige i način interpretacije materije uslovljeni su brojnim zahtevima koji su autori nastojali da zadovolje i usklade u ovom radu. Pre svega, to

je nastojanje da se što više uvaže zahtevi nastavnog programa predmeta Preduzetništvo i upravljanje malim preduzećem, kao i da se sadržaj knjige uskladi sa planovima srodnih disciplina koje se izučavaju na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. Težnja da se što vernije prikažu struktura i kompleksnost poslovnih planova, praktični problemi u njihovoj izradi, raznolikost poslovnih planova i druga relevantna pitanja, predstavljao je sledeći cilj koji su autori nastojali da ostvare u ovoj knjizi. Na kraju, želja autora bila je da čitaocima prenesu svoje praktično iskustvo u izradi poslovnih planova, i tako im olakšaju samostalnu izradu poslovnih planova.

Sastavni deo ovog udžbenika je kompakt disk (CD) sa računarskim programom (software) koji treba da olakša praktičnu izradu poslovnog plana. Program je u potpunosti usklađen sa osnovnim tekstom udžbenika, tako da je njegovo korišćenje veoma jednostavno. Namera autora je da računarskim programom olakšaju čitaocima praktičnu izradu poslovnog plana, ali program ne treba shvatiti kao zamenu za studiozno razmišljanje i pažljivu analizu.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Poslovno planiranje
Ostali naslovi iz oblasti: Ekonomija

Izdavač: Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu; 6. izdanje, 2021; Broširani povez; latinica; 24 cm; 298 str.; 978-86-403-1660-6;