knjizara.com
Poslednje leto

En Brešers (autor)

Poslednje leto
rasprodato

Romani koje je En Brešers pisala za decu razgrabljeni su u milionskim tiražima. Sada je svoj neverovatni talenat posvetila pisanju priče za odrasle – ovog bogatog, slojevitog i dirljivog romana, koji će podjednako odjeknuti među četrdesetogodišnjacima kao i među čitaocima starim dvadesetak godina.

Smešten na Fajer Ajlend na Long Ajlendu, Poslednje leto je čaroban, srceparajući roman o sestrinstvu, prijateljstvu, ljubavi, gubitku i odrastanju, koji se jednostavno ne ispušta iz ruku. To je priča o

prijateljskom trouglu nastalom u malom mestu na plaži – između Rajli i Alis, dve sestre u dvadesetim godinama, i Pola, mladića s kojim su odrasle – i jednom letu kada se pod pritiskom probuđene ljubavi, seksualne znatiželje, iznenadne teške bolesti i duboko skrivene tajne prijatelji otisnu u svet odraslih gde im njihovo letnje skrovište više ne može pružiti nikakvu zaštitu.

Mudar, privlačan i topao, poetičan, promišljen i dirljiv kao najbolji primerci ženske literature, ovaj roman će En Brešers sasvim sigurno doneti jedno čitavo novo pokolenje odraslih obožavalaca.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2008; Broširani povez; latinica; 21 cm; 256 str.; 978-86-7436-846-6;