knjizara.com
Politička teorija 1

Vojislav Stanovčić (autor)

Politička teorija 1
rasprodato

Knjiga Politička teorija (prvi od tri toma pripremljena za objavljivanje) predstavlja kapitalno i sintetičko delo savremene politikologije koje karakterišu sistematičnost, dubina uvida, analitičnost, kritičnost, obuhvatnost i enciklopedičnost. Ona predstavlja jedinstveni pokušaj u našoj politikologiji da se u svetlu ostvarenih dometa političke teorije na početku 21. veka pruži iscrpan kritičko-analitički pregled glavnih problema, shvatanja, ideja i ključnih dilema političke teorije od antike do danas, a posebno kontroverzi i rasprava u 20. veku.
Kao plod viš

edecenijskog bavljenja problemima političke teorije, ona obuhvata široka područja razmatranja, data uz izuzetnu preciznost i sofisticiranost argumentacije, kao i istančanost analize. Radi se o izuzetno celovitom, zanimljivom, informativnom i visokoanalitičkom tekstu, koji će zauzeti posebno mesto u istoriji naše politikologije kao jedan od najznačajnijih istraživačkih radova u njenoj poluvekovnoj istoriji, pa se može oceniti kao kapitalno izdanje u oblasti političke teorije i političkih nauka uopšte.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Opšta teorija države , Teorija i filozofija vlasti , Vlast i opozicija , Uzurpacija , Političke ideje , Političke nauke
Ostali naslovi iz oblasti: Politika

Izdavač: Službeni glasnik; 2. izdanje, 2008; latinica; 24 cm; 832 str.; 86-7549-571-4;