knjizara.com
Poduhvat Indija

Erik Orsena (autor)

Poduhvat Indija
rasprodato

Budući admiral Kristifor Kolumbo je upravo napunio dvadeset pet godina. Nekim čudom uspeva da se dokopa obale. Nalazi utočište u Lisabonu, kod mlađeg brata Bartolomea, po zanimanju kartografa.
Dvojica braće će osam godina pripremati putovanje o kojem Kristifor mašta od detinjstva. On sanja da ode u Indiju, stigne do Sipanga (Japan) i carstva velikog kana (Kina). Ali umesto uobičajenog puta, Puta svile, koji ide na istok, krenuće preko okeana, na zapad.
Hteo sam da se pozabavim tim malo poznatim razdobljem u istoriji ljudske znatiželje. Trenutkom kada se rađa nova sloboda, uporedo sa razvojem inkvizicije i progonom Jevreja. Da bih to p

ostigao, dao sam reč mlađem bratu Kolumbo – Bartolomeu. Ovde on govori, on priča. Ovo je svet kroz koji će vas voditi majstor kartograf, nosorog, proizvođač udovica, učiteljica u školi za ptice, šljuka, bludnica koja je čuvena zbog svojih ušiju, Marko Polo, poneki dominikanac, psi koji čereče Indijance... Ovo je avantura koja je za posledicu ima moderno doba – doba u kojem i ne sanjamo da je postojalo vreme kada ljudi još uvek nisu znali gde prestaje naseljeni deo sveta.
Erik Orsena

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Francuska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2011; Broširani povez; latinica; 21 cm; 322 str.; 978-86-521-0754-4;