knjizara.com
Plavo je za sreću

Amanda Kvik (autor)

Plavo je za sreću
rasprodato

U ovoj očaravajućoj priči o misteriji i romansi, ljubavnici i privatni istražitelji – Lavinija Lejk i Tobajas Marč – nastavljaju svoj uzbudljivi odnos, slasnu mešavinu opasne profesije, uzavrelih strasti, a sada i – ubistva.
Kao da smisao za posao i nos za nevolje nisu dovoljni da razlikuju Laviniju Lejk od drugih žena, ona je uz to i vešta hipnotizerka. Niko to ne zna bolje od Tobajasa Marča, kog je potpuno opčinila. Međutim, Lavinija je odustala od svojih moći u korist njihovog partnerstva, koje obezbeđuje „diskretnu privatnu istragu za ugledne članove društva“. Ali kada je Selest Hadso

n, supruga porodičnog prijatelja i kolege hipnotizera, pronađena ubijena, s kravatom oko svog lepog vrata, Lejk i Marč kreću u napetu potragu za ubicom. Brojni nemilosrdni i opasni likovi – u koje možda spada i ožalošćeni suprug – traže Selestinu neprocenjivo vrednu narukvicu, za koju se veruje da poseduje legendarne moći. Uskoro će se okomiti i na Tobajasa i Laviniju, dok ih istraga bude vodila od blistavih balskih dvorana uglednog društva do najmračnijih dubina ljudske psihe.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Vulkan izdavaštvo; 2013; Broširani povez; latinica; 21 cm; 286 str.; 978-86-10-00092-4;