knjizara.com
Plameni udar

Nelson de Mil (autor)

Plameni udar
1104 din
Stara cena: 1299 din
U korpu

Dobro došli u „Kaster hil“, nezvanični muški klub u raskošnoj lovačkoj kući u planinama Adirondaks među čijim članovima su najmoćniji američki poslovni ljudi, vojni zapovednici i državni zvaničnici. U ovom klubu stari prijatelji naizgled se okupljaju da love, jedu, piju i nezvanično razgovaraju o ratu, životu, smrti, seksu i politici.
Ali jednog jesenjeg vikenda kada se Izvršni odbor Kluba sastane da razgovara o tragediji Jedanaestog septembra i o tome kako Amerika mora da se osveti, njihov plan će biti dovršen i pokrenut.
Tog istog vikenda nestaće jedan pripadnik Federalne antiterorističke jedinica. Njegovo telo uskoro je otkriveno u šumi blizu lovišta Kluba. Agent je na prvi pogled s

tradao nsrećnim slučajem u lovu, i lokalna policija donosi takav zaključak, ali detektiv Džon Kori nije uveren u to. Dok Kori kopa sve dublje, polako otkriva zaveru kluba „Kaster hil“ – tajni plan poznat samo pod šifrovanim nazivom Plameni udar. Trkajući se s vremenom, detektiv Kori i njegova žena, agent FBI-ja Kejt Mejfild, saznaju da samo oni mogu da spreče da neko pritisne sudbonosno dugme koje će baciti svet u haos.
Ovaj uzbudljiv i iznenađujeuće realističan triler smešten u 2002. godinu, jedva godinu dana posle Jedanaestog septembra, iznosi jedan mogući scenario, i to toliko moguć da se moramo podsećati da je De Mil čitavu priču izmislio. Ili možda i nije?Kao i obično, De Mil je obavio obimna istraživanja; ono po čemu se njegovi romani razlikuju od dela njegovih takmaca jeste veština kojom upliće postojeću tehnologiju i činjenice o radu državnih organzacija u svoje priče. Iako je Plameni udar samo plod mašte, De Mil lako uverava čitaoca da bi nešto slično vrlo lako moglo da postoji.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2013; Broširani povez; latinica; 20 cm; 617 str.; 978-86-521-1317-0;