knjizara.com
Pismo galebu

Miomir Milinković (autor)

Pismo galebu
517 din
U korpu

Milinkovićeva poezija je za časne ljude, sa jasnim opredeljenjima prema čoveku; ona je za one čitaoce koji se rukovode svetlošću i poletom duha, a ne trenutnim zadovoljstvom. Jasno izdiferencirani stavovi, časni, viteški maniri doprinose da se lirski subjekat sa istim intenzitetom raduje susretu sa prijateljem, profesorom i voljenom ženom, da oseti gorčinu Niobine suze i dubinu Orfejevog uzdaha.
Milinković je ovom pesničkom zbirkom pokazao da je moguće iz sopstvenog lirskog naboja misliti na druge i o drugima; da lakoća pevanja dolazi iz iskrenosti onoga koji peva i da je iskrenost izraženog, merilo i osnov u svim epohama i književnim pravcima. [...] Još jednom je

potvrdio značaj i svrsishodnost pevanja, a sebe je pokazao kao refleksivnog pesnika jasnih asocijacija, liričara koji je ovladao merom, kako u pogledu organizacije stiha, tako i u pogledu doziranja emocija. To je doprinelo da njegova poezija bude jasna, lepa, skladna, sveža i moderna istovremeno. (iz pogovora mr Predraga Jašovića)


Ostali naslovi iz oblasti: Poezija

Izdavač: Svet knjige; 2011; Broširani povez; ćirilica; 21 cm; 96 str.; 978-86-7396-268-9;