knjizara.com
Pindarov dijamant

Kejti Hikman (autor)

Pindarov dijamant
rasprodato

Zakoračite u skrovite uličice i tajne vrtove Venecije u sedamnaestom veku. Otkrijte izuzetnu priču o zabranjenoj strasti, skrivenom identitetu i neprocenjivom dijamantu...
Venecija, 1604. godine.
Pol Pindar, trgovac u Kompaniji Levant, vraća se u Veneciju iz Konstantinopolja vidno promenjene naravi. Nakon što ga ostavi Silija Lampri u koju je beskrajno zaljubljen odaje se kockanju – nekada uzorni građanin spušta se stepeništem društvenog ponora.
Kada se među kockarima i kurtizanama venecijanskog polusveta pronese glas o neverovatno retkom dijamantu, Pindar ubeđuje sebe da je taj dragi kamen nekako povezan sa sudbinom njegove ljubavi. Dok njegova

opsednutost tajanstvenim dijamantom raste, sve je jasnije da u igri učestvuju i neke druge, preteće sile. Da li je taj kamen pravi ili je samo podvala kojom žele da ga navedu u propast?
Već proslavljena autorka istorijskih romana, Kejti Hikmen maestralno oživljava vreme i prostor Venecije sedamnaestog veka. Pindarov dijamant je roman o ljubavi i lakomosti, prožet pravom merom mističnog, bogat istorijskim detaljima, a čita se s velikom radoznalošću i pažnjom. Ovo zrelo delo, sjajno ispričano, zadire duboko u istoriju ali i u ljudsko srce.

„Prelepo napisano i glamurozno. Uznemiriće vas i uzbuditi.“
Daily Mail

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2011; Broširani povez; latinica; 20 cm; 329 str.; 978-86-521-0742-1;