knjizara.com
Photoshop CS2 bez tajni

Steve Romaniello (autor)

Photoshop CS2 bez tajni
rasprodato

Svi koji rade sa digitalnim slikama treba da znaju da koriste Photoshop. Ali njegova složenost može da bude zbunjujuća čak i za iskusne korisnike. U Razumevanje Photoshopa CS2, umetnik i predavač Steve Romaniello otkriva tajne koje stoje iza moći Photoshopa – pokazujući vam kako da kombinujete teoriju i praktične tehnike da biste dobili rezultate koji su inspirativni i zadovoljavajući. Bez obzira da li ste grafički umetnik, fotograf, web dizajner, stoni izdavač, ili, ako je vaš cilj da postanete Photoshop korisnik, ovo je knjiga koja će vas tamo odvesti. Odradite sve o

d korice do korice ili zavirite u bilo koju temu, od podešavanja toka rada Photoshopa preko restauracije starih fotografija pa sve do kreiranja web foto galerija. U Praktičnim vežbama, primenićete znanje u složenim, realnim projektima, savladavajući tehnike koje zahteva vaš posao. Odeljak u punom koloru od 32 strane prikazuje veliki broj kolornih primera.

Ova knjiga obuhvata:

Osnovne veštine Photoshopa: selekcije, slova, slojeve, putanje, slikarske efekte, alfa kanale, Quick Mask-e, skeniranje, transformacije.
Nove funkcije u Photoshopu CS2: korekcija Shadow/Highlight, foto filteri, Match Color, Color Replacement, Liquify poboljšanja, automatizacije, podrška za Raw fajlove sa digitalnih fotoaparata.
Retuširanje slika: Dodge i Burn alatke, kloniranje i ispravljanje, History Brush, Dust and Scratches filter.
Upravljanje bojama i korekcija: nivoi i krive, mapiranje boja, boja i zasićenost, mešanje kanala, konverzija u CMYKa, štampanje.
Photoshop, ImageReady i Web: razmeštaj stranice, optimizacija, mape slika, animacije, rolloveri.
Napredne tehnike: teške selekcije, slaganje, automatizacija, duotonovi i spot boja, napredno razmeštanje, 16-bitno editovanje, priprema slika za digitalni video.


Ostali naslovi iz oblasti: DTP

Izdavač: Kompjuter biblioteka; 2006; Broširani povez; latinica; 24 cm; 716 str.; 86-7310-343-6;