knjizara.com
Peti Bitls
priča o Brajanu Epstinu

Vivetk Dž. Tivari, Kajl Bejker, Endrju Robinson (autor)

Peti Bitls
rasprodato

Godine 1961. dvadesetsedmogodišnji Brajan Epstin stupio je u jedan liverpulski podrum da vidi nepoznati rok bend kako nastupa – i svet nakon toga više nikad nije bio isti. Peti Bitls je Epstinovaneispričana istinita priča: pripovest o istinskom vizionaru koji je otkrio, upravljao njihovim poslovima i odveo Bitlse do dotad nezamislive internacionalne slave, usput postavljajući nove obrasce poslovanja u pop muzici. Ali Brajan Epstin bio je ujedno i krajnji autsajder, u stalnoj potrazi za mestom kome bi pripadao. On je

pomogao da se poruka Bitlsa o ljubavi proširi po celom svetu, a ipak je umro bolno usamljen u mladoj dobi od trideset dve godine, ophrvan neverovatnom ambicijom i beskrajnim, naizgled nepremostivim preprekama koje su išle s njom. U isto vreme i bolan i veseo, Peti Bitls ne samo da otkriva jedno važno, neispričano poglavlje istorije Bitlsa – već inspiriše sve one koji su se usudili da veruju u snove.
Iz pera nagrađivanog producenta Viveka Dž. Tivarija (American Idiot/Green Day, Addams Family), i ljubimca poštovalaca devete umetnosti Endrjua Robinsona (Dusty Star, Starman) i nagrađivanog karikaturiste Kajla Bejkera (Why I Hate Saturn, Plastic Man), ovaj izuzetni grafički roman takođe sadrži uvodne reči čuvenih muzičara Bilija Dž. Krejmera i Endrjua Luga Oldama, nekadašnjeg menadžera i producenta Roling Stonsa, kao i pogovor karikaturiste Haurda Kruza (Stuck Rubber Baby). Pogovor za naše izdanje napisao je Goran Skrobonja iz Rubber Soul Project-a.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Stripovi
Ostali naslovi iz oblasti: Strip

Izdavač: Makondo; 2016; Tvrd povez; latinica; 29 cm; 144 str.; 978-86-89161-40-3;