knjizara.com
Petar Lubarda
1907-1974

Olga Perović (autor)

Petar Lubarda
rasprodato

Kroz eseje, citate, razgovore i reprodukcije prikazan je lik i djelo slikaraPetra Lubarde. Cjelina knjige je zaokruzena biografijom, obimnombibliografijom i bogatim prilogom foto-dokumentacijskog materijala
Predstavlja do sada najobimniju publikaciju o ovom slikaru. Bogato je iluksuzno opremljena, u tvrdom povezu sa omotom i kutijom u bibliofilskomtirazu.
U izdanju Galerije Tiodorovic, u oktobru mjesecu 2004. godine, objavljena jeizuzetna monografija pod naslovom Petar Lubarda.
Kako i sam naslov kaze, knjiga je posvecena nasem velikom slikaru PetruLubardi, koji se po svojoj darovitosti i originalnosti istice medjuvelikanima savremenog slikarstva XX vijeka.


Knjiga je izuzetna po tome sto se u njoj, 30 godina nakon smrti PetraLubarde, cjelovito sistematizuju njegova djela i na taj nacin po prvi putpredstavljaju siroj javnosti. Izuzetna je i po nacinu svodjenja zivota irada jednog majstora kicice svjetskih razmjera.
Podjednako je pristupacna kako nasim, tako i stranim citaocima, svi tekstovisu prevedeni na engleski jezik.
Ova knjiga je rezultat rada tima eminentnih strucnjaka na cijem celu jepisac teksta, akademik Olga Perovic, istoricar umjetnosti.
U knjizi se na 584 strana nalazi 755 reprodukcija u punom koloru.


Ostali naslovi iz oblasti: Antologije, monografije

Izdavač: Galerija Tiodorović; 2004; Poseban povez; latinica; 23 x 32 cm; 584 str.;