knjizara.com
Peta kruna

Havijer Gonzales (autor)

Peta kruna
rasprodato

Napeta priča o špijunima, varalicama, nacistima i neprocenjivom blagu, u kojoj niko i ništa nije onakvo kakvim se isprva čini. Sa završetkom koji čitaoci neće moći lako da zaborave.

Peta kruna je prevedena na četiri strana jezika čak i pre nego što je knjiga objavljena u Španiji!!!!

Zbog

jednog nepromišljeno datog obećanja, Hajme Agire biva upleten u potragu za posmrtnim ostacima jednog rođaka koji je nestao u Rusiji dok se borio u Plavoj diviziji; jedan neobičan predmet koji je pronađen u grobu tog vojnika i rekonstrukcija događaja koji su prethodili njegovoj smrti, okruženih misterijom i nerešivim zagonetkama, primoravaju Hajmea da pokrene istragu, sa neočekivanim raspletom.

Paralelno sa tom pričom, Berta Vunderman, unuka drugog starog divizionara, susrešće se sa prošlošću kakvu nije mogla ni da zamisli, kad joj njena baka Titanija otkrije jednu neverovatnu porodičnu tajnu.

To su polazne tačke ove neobične pripovesti koja će nas odvesti do Madrida koji je trpeo divljaštvo Frankove vojske, zatim u muzej Prado u kom su se čuvala umetnička dela, provešće nas kroz pad Berlina, kroz grad Lenjingrad, kao i muzej Ermitaž, koji je odolevao bombama nacista.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Španska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Dereta; 2007; latinica; 21 cm; 336 str.; 978-86-7346-610-1;