knjizara.com
Pena vremena

Marija Muntanjola-Cvetković (autor)

Pena vremena
440 din
U korpu

U penušavim talasima sećanja junakinje koja prelazi kontinente u potrazi za sopstvenim određenjem, za sopstvenom istinom o tome šta je život, a koju ponekad nose vetrovi i uragani rata, a oluja ljubavi i posvećenosti, pronaći ćemo i delić sebe, delić naših talasa koji se rastaču u istu tu penu svih vremena, svih ratova i svih ljubavi.
I kako nam rat može menjati život, ljubav to može još i više.
Susrećemo se sa dve priče koje teku paralelno i negde na horizontu se ipak spajaju. Dve priče iz dva o

kruženja, koje pena talasa koji ih nose kroz život, spaja u jednu pravu liniju, u jednu vertikalu osećanja, privrženosti, posvećenosti i opet, na kraju, kao i na početku, ljubavi. Ljubavi koja je najveća snaga stvaranja.
I ta pena svih ovih vremena pretočena u ljubav postaje univerzalna. Postaje ljubav ne samo prema izabraniku, deci, porodici, već jednom čitavom narodu koji se kroz život upoznaje, sa kojim se deli svakodnevica, koji nije uvek jasan u svojim običajima, koji ponekad čudno posmatra stvari i pojave oko sebe, ali koji ima nešto što junakinja, a možemo slobodno reći i autorka ovog romana voli, poštuje i prihvata kao svoje. Ovo je ljubavna priča između jedne žene i jednog naroda sa kojim deli sve što uzburkano more rata, nepravde i patnje donosi. Ovo je ljubavna priča o tome kako je jedna žena došla, nošena vihorom sopstvenih želja i sa jednim narodom podelila sve što jedan život podrazumeva. Ovo je priča o tome kako nas je voleo neko ko nije odavde a ostao je ovde. Zauvek

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Španska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Interpress; 2013; Broširani povez; ćirilica; 21 cm; 264 str.; 978-86-7561-130-1;