knjizara.com
Pčelarstvo

Jovan Kulinčević (autor)

Pčelarstvo
1320 din
U korpu

Knjiga Pčelarstvo namenjena je širokom krugu čitalaca – od početnika preko iskusnih pčelara pa do studenata i stručnjaka iz oblasti pčelarstva.

Za razliku od predhodnih izdanja, deveto je prošireno novim sadržajima i saznanjima iz pčelarske prakse i nauke. Savremeno pčelarstvo predstavlja integralni deo poljoprivrede i neposredno utiče na prinose u toj važnoj grani putem ukrštenog oprašivanja različitih biljaka.

Tema ove i

zuzetne knjige je tehnologija pčelarenja, oprema i pčelinjaci, organizacija proizvodnje meda, selekcija pčela i proizvodnja matica, pčelinji proizvodi, nega pčela, bolesti, terapija sa preventivom, mogućnosti bavljenja ovim poslom, recepti i kozmetički preparati na bazi meda i pčelinjih proizvoda itd.Da bi se neko bavio pčelarstvom, neophodno mu je da raspolaže što potpunijim znanjem, jer su uslovi za gajenje medonosnih pčela sve teži zbog sve većih promena u životnoj sredini koje su u velikoj meri negativne po tog, za čoveka, najkorisnijeg insekta.“ – prof. dr Jovan Kulinčević (autor)

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Pčelarstvo
Ostali naslovi iz oblasti: Poljoprivreda

Izdavač: Partenon; 11. izdanje, 2022; Broširani povez; latinica; 24 cm; 313 str.; 978-86-7157-580-5;