knjizara.com
Pariski poljubac

Jasmina Mihajlović (autor)

Pariski poljubac
1035 din
Stara cena: 1150 din
U korpu

Pariski poljubac je specifičan avanturističko-putopisni roman. Dešava se tokom četiri dana u Parizu. Istovremeno je to zabavan metafizičko-filozofsko-ezoterijski roman koji se može čitati kao priručnik o preživljavanju u najnovijoj eri u koju smo zakoračili. To je knjiga o tome kako prevazići stres, kako kupiti čizmice u Parizu, kako će izgledati budućnost, šta će biti sa hrišćanstvom i drugim religijama, koji su dobri kafići u Parizu, kako se Beograd vidi iz Pariza, a kako Pariz iz Beograda.
Ovaj detektivsko-alhemijski roman s elementima naučne fantastike i dešifrovanja urbanih gradskih šifara pokušava preko prošlosti da sagleda budućnost. On, između ostalog, govo

ri o Monalizinom kodu, megastorovima, velikom modnim brendovima, o besmrtnosti i o tome da li brzina ubrzava život ili ga poništava. U svakom slučaju reč je o trokrilnom romanu većeg obima u koji je stalo mnogo što šta, pa i uzbuđenje čitaoca da vidi kraj inicijacijske potrage koja je prerušena u kupovinu tri para čizama.
Osim što je realno vreme događanja smešteno u četiri dana, Pariski poljubac govori o trenutku u kojem se nalazimo svi mi, celo čovečanstvo. Reč je o razmeđi nove ere sa najnovijom erom. Ili o raskrsnici gde se iz analogne epohe prelazi u digitalnu. Zato on priča i priču o ljubavi, samoći, strahu, globalnim klimatskim promenama, prirodi kao najvećem luksuzu, o Parizu kao gradu koji krije ulaz u onostrano, o muško-ženskim odnosima i o novoj eposi ženskog božanskog. Pariski poljubac traži i nalazi novog mesiju za kojim čezne treći milenijum.

Pariski poljubac je ultralaki roman sa gabaritnim temama

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Domaći roman
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Zavod za udžbenike - Beograd; 2. izdanje, 2010; Broširani povez; ćirilica; 24 cm; 171 str.; 978-86-17-17032-3;