knjizara.com
PHP kuvar

Dejvid Sklar (autor)

PHP kuvar
rasprodato

PHP je mašina koja pokreće milione dinamičkih Web aplikacija. Njegove velike mogućnosti, razumljiva sintaksa i podrška za razne operativne sisteme i Web servere učinili su ga idealnim jezikom i za brz razvoj Web aplikacija i za metodično konstruisanje složenih sistema.

PHP kuvar sadrži obilje rešenja problema s kojima se programeri svakodnevno sreću pri izradi dinamičkog Web sadržaja. Napisan je popularnim stilom "Problem/Rešenje/Objašnjenje" gde su uz svaki praktičan primer, tzv. recept, data objašnjenja logike i pojmova na kojima se zasniva.

Knjiga j

e namenjena programerima koji PHP koriste svaki dan ali i onima koji prelaze iz drugih jezika i žele da u njega konvertuju svoje postojeće aplikacije. U preko 250 recepata obuhvaćen je širok opseg tema – od početničkih pitanja do naprednih tehnika Web programiranja.

Knjiga je napisana za verziju PHP 5 i detaljno objašnjava kako se koriste značajno poboljšane objektno orijentisane mogućnosti jezika. Oblasti koje su obuhvaćene jesu tipovi podataka i gradivni blokovi, potom teme koje su temelj programiranja za Web, mrežna interakcija, PHP-ove mogućnosti i moduli koji pomažu pri izradi robusnih, bezbednih i efikasnih aplikacija, kao i primena PHP-a izvan Weba.

U ovom izdanju, dodati su odeljci posvećeni klasama i objektima, kao i sledeće važne teme:
- obrada XML-a
- interakcija s JavaScriptom
- izrada Web servisa pomoću PHP-a
- rad sa SOAP i REST arhitekturama

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: PHP
Ostali naslovi iz oblasti: Programiranje

Izdavač: Mikro knjiga; 2008; Broširani povez; latinica; 24 cm; 800 str.; 978-86-7555-319-9;