knjizara.com
PHP i MySQL od početnika do profesionalca

Džejson V. Gilmor (autor)

PHP i MySQL od početnika do profesionalca
rasprodato

PHP i MySQL su već dugo među najpopularnijim tehnologijama za izradu Web sajtova. Oba programerima nude neverovatno mnoštvo mogućnosti, a ipak su jednostavni za korišćenje čak i za programere početnike.

Prevod trećeg izdanja, poznatog američkog izdavača aPress.

To je najbolji način da kreirate web sajt koji ste do sada sreli.

O PHP-u:

Počeću prvo sa opisom velikog broja osobina PHP-a. Zatim ću objasniti kako da PHP instalirate i konfigurišete u operativnim sistemima Windows i Linux. Potom ću u neko

liko poglavlja objasniti ključne aspekte PHP-a, uključujući promenljive, tipove podataka, funkcije, obradu stringova, objektnu orijetisanost i interakciju sa koristnicima. Objasniću takođe ključne koncepte kao što su PEAR, upravljanje sesijama, mehanizam Smarty za rad sa šablonima, Web usluge i PDO.

U novom poglavlju ću objasniti kako se prve višejezični Web sajtovi, a u još jednom novom poglavlju ćete saznati kako da, koristeći popularno okruženje Zend Framework, brže napravite izvanredne Web sajtove.

O MySQL-u:

Zatim ću istaći brojne ključne osobine MySQL-a. Prvo ću objasniti kako da instalirate i konfivurišete MySQL. Potom ćete naučiti mehanizme zapisivanja i tipove podataka koji postoje u MySQL-u, savladaćete uslužne programe koji služe za administriranje, bezbednosne mogućnosti i mogućnosti za uvoženje i izvoženje podataka. Objasniću vam nekoliko naprednih osobina kao što su okidači, uskladištene procedure i pogledi. Usput ćete saznati kako PHP komunicira sa MySQL-om i naučićete kako se prave i izvršavaju upiti, obavlja pretraživanje i kako se iz Web sajta obavljaju drugi, po bazu podataka, važni poslovi.

Autor.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: PHP , SQL
Ostali naslovi iz oblasti: Baze podataka

Izdavač: Kompjuter biblioteka; 2009; Broširani povez; latinica; 24 cm; 1046 str.; 978-86-7310-437-9;