knjizara.com
PC priručnik za servisere: otkrivanje i otklanjanje kvarova

Stephen J. Bigelow (autor)

PC priručnik za servisere: otkrivanje i otklanjanje kvarova
rasprodato

Ovaj zgodni priručnik sadrži suštinske informacije potrebne za otkrivanje i otklanjanje kvarova PC računara. Pun je tabela s kodovima grešaka, naredbi, simptoma pojedinih kvarova i rešenja, kao i ostalih ključnih detalja i sve to na dohvat ruke. Ubacite ga u torbu sa alatom i iskoristite praktične savete, tabele i slike. Obuhvaćene su sve glavne komponente PC računara, uključujući sve vrste diskova, ulazne uređaje, modeme, matične ploče i periferijske uređaje. Otkrijte ? i popravite ? kvarove računara uz pomoć vodećeg autora knjiga i članaka iz oblasti PC hardvera.
Pripremite raču

nar za popravku - uklonite statičko naelektrisanje, proverite napajanje, pregledajte uređaje za hladenje, pronađite viruse Otkrijte uzrok kvara disketnih jedinica, čvrstih diskova i CD-ROM/CDR/CD-RW diskova.
Proverite ulazne uređaje, uključujući tastature, miševe i džojstike.
Otkrijte uzrok problema s matičnim pločama ? prikazane su tabele sa značenjima zvučnih signala koje BIOS-i raznih proizvođača daju kad tokom samotestiranja računara nakon uključenja (POST) otkriju grešku, kao i uputstva za podešavanje CMOS-a i zamenu baterija.
Otkrijte uzrok kvara video i audio podsistema.
Instalirajte i održavajte periferijske uređaje.


Ostali naslovi iz oblasti: Hardware

Izdavač: Mikro knjiga; 2001; latinica; 14 × 20 cm; 460 str.; 86-7555-169-X;