knjizara.com
Otpis

Milunika Mitrović (autor)

Otpis
rasprodato

Ovo je knjiga evokacija na stvari i bića, ljubavi, ushićenja i poraze. Pesme su zgusnute promišljene, sa merom je dato misaono i lirično. Milunika Mitrović od početka do kraja drži visok poetsko-artikulacioni nivo pevanja. Pesme su skladne i brižljivo oblikovane; kao da ih je setna vezilja u nekim melanholičnim trenucima svojim tananim prstima kroz niti prodevala.
Dr Mićo Cvijetić: „Biografija duše“, Bagdala, br. 475, Kruševac, 2008.

Ovde reč otpis dobija sarkastičnu notu i traži meru naše svesti. Sa tim ciljem sočinj

ena je ova knjiga blagosti koja tehničkim rešenjima, o kojima je brinuo njen izdavač beogradski Listak, koga potpisuje dr Dušan Bošković, deluje toplo, kao papirus, kao svedočnik i melemnim našim odveć ranjivim dušama, čitalačkim posebno.
Milijan Despotović

? „Autorka samosvojno deskritvni plan ’prevodi’ u složenije značenjske i asocijativne sklopove, pa u pesmi ’Mećava’ ona nije ’surova avet bela’ već zaboravi koji ’gaze/najnežnije/preko lišća’ kao ’mećava neprestana’. Ovde je metafora iskorišćena da motiv iz sveta ’opisa prirode’ prevede u neočekivanu misao, tj. duhovnu sferu. Ovakvi postupci čine autorkin ’pesnički glas’ prepoznatljivim u savremenoj srpskoj poeziji.“
Nebojša Ćosić


Ostali naslovi iz oblasti: Poezija

Izdavač: Listak; 2007; Broširani povez; latinica; 18 cm; 80 str.; 978-86-905415-2-2;