knjizara.com
Otkrivanje Hilandara

Dejan Medaković (autor)

Otkrivanje Hilandara
3600 din
U korpu

Iako je proslava osam vekova manastira Hilandara doista upečatljivo dokazala da je tematika vezana za ovo viševekovno duhovno središte srpskog naroda gotovo neiscrpna, smatrao sam korisnim i svojom obavezom da i sam priložim svoj skromni doprinos odazivajući se pozivu Odbora za obeležavanje ovog jubileja koji je i podstakao temu vezanu za šire nazvani naučni problem: „Otkriće Hilandara”. Upravo ova tema čini i okosnicu ove moje knjige. U njoj sam sa

brao i neke druge ranije objavljene radove kao svedočanstvo mojih neprekidnih nastojanja da i sam doprinesem trajnoj obavezi naše nauke oko proučavanja ovog manastira čija je vekovna uloga nemerljiva u oblikovanju srpske duhovnosti. Ako sam u tome imalo uspeo, smatraću da sam ispunio svoj zadatak. Ovakva nada me je podstakla i ohrabrila da ovako sadržajno sklopljenu knjigu predam oceni naše javnosti.

Na kraju imam prijatnu dužnost da najtoplije zahvalim svima koji su se trudili oko objavljivanja ove knjige a posebno Odboru za obeležavanje osam vekova Hilandara i mom izdavaču Prometeju koji je i ovoga puta imao sluha da se založi za dela posvećena našoj duhovnoj baštini.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Manastir Hilandar
Ostali naslovi iz oblasti: Pravoslavlje , , Arhitektura

Izdavač: Prometej - Novi Sad; 2022; Tvrd povez; ćirilica; 24 cm; 441 str.; 978-86-515-1965-2;