knjizara.com
Otadžbina

Nina Bunjevac (autor)

Otadžbina
rasprodato

Strip u romanu “Otadžbina” je autobiografski roman, nacrtan filigranskim grafičkim stilom, a govori o sudbini Nininog oca, kao i njene porodice u vremenu posle Drugog svetskog rata, gde se priče isprepliću i pričaju jednu od najpotresnijih priča u domaćoj književnosti i stripu, a koja itekako govori i o našim vremenima.U centru priče je otac, Petar Bunjevac, koji se posle političkog progona seli u Kanadu gde postaje član “Otadžbine”, ekstremističke srpske organizacije. S jedne strane priče,

autorka priča vlastitu potresnu priču o svojoj porodici, ali i u svom delu traži odgovor na pitanje kako je njen otac postao – terorist, koji će poginuti u eksploziji prilikom montiranja bombe.
“Otadžbina” (U originalu “Fatherland”) je vrlo uspešno predstavljena u severnoj Americi (Kanada i SAD), zatim i u Evropi gdje Nina bila gost Sajma knjiga u Puli, kao i sajma knjiga u Lajpcigu, gde je primljena kao međunarodna zvezda. Doživela je izvrsne kritike u njemačkim, francuskim, engleskim i hrvatskim medijima. “Guardian” ju je uvrstio na godišnju listu najboljih strip-romana za 2014. godinu, a američko izdanje se našlo na 6. mestu “New York Times” bestseler-liste.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Stripovi
Ostali naslovi iz oblasti: Strip

Izdavač: Moro; 2015; Broširani povez; ćirilica; 30 cm; 156 str.; 978-86-89309-19-5;