knjizara.com
Osnovi restaurativne stomatologije

Slavoljub Živković (autor)

Osnovi restaurativne stomatologije
3790 din
U korpu

Osnovni cilj ovog udžbenika je da restaurativnu terapiju prikaže u svetlu aktuelnih naučnih saznanja brojnih istraživača, ali i na osnovu sopstvenih ličnih kliničkih i istraživačkih iskustava autora ove knjige. Drugi, ne manje važan zadatak ovog udžbenika, jeste da spoji znanje i iskustvo stečeno kroz osnovne naučne komponente tradicionalnog nastavnog plana sa aktuelnim kliničkim pristupom. Time će se efekat restaurativne terapije najefikasnije približiti pacijentima, a studentima olakšati razumevanje brojnih i kompleksnih faza restaurativnog postupka i pojačati njihovo interesovanje za ovaj vid terapije obolelih zuba. Osim toga, ova kn

jiga je pokušaj da se razreše brojne kontroverze i stavovi vezani za restaurativnu proceduru, ali i da se razjasne eventualne dileme i formiraju vlastiti stavovi o ovoj vrlo značajnoj problematici.
Koncept knjige je potpuno prilagođen studentskom programu osnovnih studija na Stomatološkom fakultetu u Beogradu, a sadržaj odgovara pretkliničkom i kliničkom delu nastavnog plana vezanog za ovaj vid terapije.
Knjiga je namenjena pre svega studentima osnovnih studija na predmetu Bolesti zuba – pretklinička i restaurativna odontologija, ali i svima onima koji žele da razreše izvesne dileme vezane za restaurativnu terapiju.


Ostali naslovi iz oblasti: Stomatologija

Izdavač: Data status; 2019; Tvrd povez; latinica; 24 cm; 302 str.; 9788674785997;