knjizara.com
Osnovi naslednog prava Crne Gore

Dejan B. Đurđević (autor)

Osnovi naslednog prava Crne Gore
rasprodato

Knjiga je namijenjena studentima pravnih fakulteta u Crnoj Gori koji pohađaju nastavu i polažu ispit iz naslednog prava. Sadržina i način pisanja knjige prilagođeni su potrebama univerzitetske nastave na osnovnim studijama.
- Ona treba da studentima pruži neophodna znanja o institutima naslednog prava, da ih upozna sa rješenjima pozitivnog crnogorskog zakonodavstva i da im razjasni pravno-političke ciljeve važećih nasledno-pravnih propisa.Osim toga, udžbenik ima za cilj da ukaže studentima na praktičan značaj koji ima nasledno pravo, kao i da kod njih razvije pravnički način rezonovanja i smisao za rješavanje problema u praksi. Iz tog razloga,

izlaganja u udžbeniku su ilustrovana brojnim primjerima iz domaće i inostrane sudske prakse. U određenoj mjeri, ovaj udžbenik može koristiti i diplomiranim pravnicima, kako onima koji svoje znanje žele da prodube na poslediplomskim i specijalističkim studijama, tako i praktičarima koji se sreću sa problemima naslednog prava. Volio bih da ova knjiga kod studenata i ostalih čitalaca pojača interesovanje za nasledno pravo i da ih podstakne da ovu građansko-pravnu disciplinu produbljeno proučavaju - zapisao je doc. dr Dejan Đurđević u predgovoru knjizi „Osnovi naslednog prava Crne Gore“.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Crna Gora , Nasledno pravo
Ostali naslovi iz oblasti: Pravo

Izdavač: CID; 2010; Tvrd povez; latinica; 24 cm; 433 str.; 978-86-495-0402-8;