knjizara.com
Osnove trgovačkog prava

Osnove trgovačkog prava
rasprodato

Savremena poslovna praksa pokazuje kako je danas za uspešno obavljanje menadžerskih i ekonomskih poslova, uz potrebna stručna znanja iz ekonomije, upravljanja, računovodstva, finansija i dr., sve važnije imati i neka osnovna znanja iz drugih naučnih disciplina kao što su socijalna psihologija, komunikologija, pravo itd. Pri tome osnovna pravna znanja služe prvenstveno kao okvir za snalaženje ekonomskih stručnjaka u svetu sve složenije savremene pravne regulative i infrastrukture.

K

njiga "Osnove trgovačkog prava" je udzbenik koji na sažet, pregledan i detaljan način izlaže studentima ekonomije, kao i laicima zainteresovanim za tu temu, osnove o pravima društva kao i o ugovornom pravu. Zanimljivost ove knjige je i u tome što sadrži pregled prava društava u angloameričkom pravu kao i osnovne pojmove o stečaju društava. Autori su predavači na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa a tekstovi uključuju najnovije izmene hrvatskih propisa.

Ova zbirka predavanja upoznaje naše studente i svakog zainteresovanog čitaoca na vrlo jednostavan i razumljiv način sa složenom materijom trgovačkog prava, odnosno kako s pravom društava, tako i sa trgovačkim ugovornim pravom. Posebna zbirka tekstova pod naslovom Pravno okružje poslovanja obrađuje pojedine grane ekonomskog prava, a osnovne pojmove obaveznog prava već je objavljeno u zbirci predavanja Osnove prava.


Ostali naslovi iz oblasti: Pravo

Izdavač: Mate; 2010; Broširani povez; latinica; 25 cm; 704 str.; 978-953-246-104-6;