knjizara.com
Osnove marketinga

Miodrag Koprivica (autor)

Osnove marketinga
1100 din
U korpu

Knjiga je posvećena studentima koji izučavaju marketing kao uvodni i osnovni predmet. Zamišljena je kao vodič kroz problemska područja marketinga. Različitim problemima je pridat različit značaj i uticaj, pa su stoga neki delovi detaljnije obrađeni, a drugi dovedeni do pojmovnih razgraničenja.
U knjizi je ispred poglavlja dat očekivani ishod, a na kraju kontrolna pitanja kao pomoć i usmeravanje onima koji imaju potrebu da detaljnije aniliziraju i problematizuju određenu oblast.
Marketing je teško definisati zbog njegove višeznačnosti, iako se radi o oblasti koja ima čvrsto teorijsko uporište. Postoji i dalje mišljenje da je to samo praktična disciplina. Kroz analizu mnoštv

a definicija izdvaja se više značenja marketinga, od ekonomskog prcesa, poslovne funkcije, do poslovne koncepcije i naučne discipline.
Popularnost marketinga je doživela svoju ekspanziju uvažavanjem njegovog akademskog statusa, što je stvorilo osnovu za razvoj niza specijalizovanih marketinških disciplina.
Značajan prostor u knjizi je posvećen analizi marketinga kao menadžerske filozofije i poslovne funkcije, stoga je knjiga namenjena i širem čitalačkom krugu.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Prodaja
Ostali naslovi iz oblasti: Marketing

Izdavač: Prometej - Novi Sad; 4. izdanje, 2017; Tvrd povez; latinica; 24 cm; 283 str.; 978-86-515-1304-9;