knjizara.com
Ortodoncija : sadašnjost za budućnost

Miroslav R. Milačić (autor)

Ortodoncija : sadašnjost za budućnost
7700 din
U korpu

Knjiga pod naslovom ORTODONCIJA - sadašnjost za budućnost, omogućiće da čitalac, koji je uzme u ruke i pročita, bude sposoban da na bazi iz nje stečenih znanja, prati i prihvati inovacije koje su sada u upotrebi i one koje će se javiti u budućnosti. Knjiga pruža osnovna objašnjenja o filozofiji, karakteristikama i upotrebi tehnike ravnog luka (Straight-Wire Appliance). Poseban deo ilustruje niz karakterističnih slučajeva (od početka do završetka lečenja) koje susrećemo u svakodnevnoj praksi; taj će deo još više pojasniti mehanizam vođenja lečenja u ovoj tehnici. Knjiga će zbog svog s

adržaja biti korisna ne samo za terapeute koji se bave ortodoncijom, već i za studente stomatologije, specijalizante ortodoncije, pedontologe, protetičare, parodontologe, oralne i maksilofacijalne hirurge. Svi će oni upotpuniti znanje iz ove oblasti. Interdisciplinarni odnosno multidisciplinarni pristup je nezamisliv bez poznavanja realne mogućnosti drugih grana tima: time se postiže najkvalitetnija dijagnoza, plan lečenja i lečenje, a sve u korist pacijenta i razvoja struke.
Da bi se bolje razumeo i koristio mehanizam lečenja u tehnici ravnog luka, prikazaće se postupno nekoliko vrsta anomalija lečenih ovom tehnikom. Raspoređeni su slučajevi koji se javljaju u svakodnevnoj praksi: malokluzije I, II i III klase; asimetrije; nedostatak zuba; impakcije; lečenje u dve faze i ortodontsko-hirurško lečenje.
Namera je da se prikazom slučajeva (postupno) približi čitaocu pravilan mehanizam koji zahteva ova tehnika. Prisustvo većeg broja slika kod pojedinih slučajeva trebalo bi da čitaocu omogući upoređivanje načina vođenja lečenja svog pacijenta sa onim koji su izneti u ovoj knjizi. Istovremeno bi trebalo da to bude podsticaj praktičarima, posebno mladima, da, stvarajući dokumentaciju tokom lečenja pacijenata, posebno fotografije, čija je cena danas beznačajna, dobijaju jasniju sliku o uspešnosti ili nedovoljnoj uspešnosti toka lečenja.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Ortodoncija
Ostali naslovi iz oblasti: Stomatologija

Izdavač: Akademska misao; 2015; Tvrd povez; latinica; 29 cm; 347 str.; 978-86-7466-545-9;