knjizara.com
Opšta akta ustanova o obrazovanju i vaspitanju

Opšta akta ustanova o obrazovanju i vaspitanju
rasprodato

U "Službenom glasniku RS", broj 55 od 25.06.2013., objavljeni su NOVI ZAKON o osnovnom obrazovanju, NOVI ZAKON o srednjem obrazovanju, NOVI ZAKON o obrazovanju odraslih, kao i značajne i bitne IZMENE I DOPUNE ZAKONA o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja i ZAKONA o učeničkom i studentskom standardu.
Saglasno odredbama člana 104. NOVOG Zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju i člana 97. NOVOG Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju, osnovne i srednje škole su obavezne da usaglase svoju organizaciju i opšte akte sa odredbama ovih zakona u roku od šest meseci od dana stupanja na snagu ovih zakona, a najkasnije do 3. januara 2014. godine.
U s

kladu sa napred navedenim zakonskim propisima i
OBAVEZOM USKLAĐIVANJA OPŠTIH AKATA do 3. januara 2014. godine, priredili smo ovo NOVO IZDANJE sledeće sadržine:
PRVI DEO (STATUTI): 1. Statut predškolske ustanove (dečijeg vrtića);2.Statut osnovne škole; 3. Statut srednje škole; 4.Statut ustanove učeničkog standarda(doma učenika, učeničkog centra).

DRUGI DEO (PRAVILNICI): 1. Kolektivni ugovor; 2. Pravilnik o radu; 3. Pravilnik o organizaciji i sistematizaciji poslova; 4. Pravilnik o odgovornosti zaposlenih i učenika; 5. Pravilnik o pripravnicima; 6. Pravila ponašanja u školi; 7. Pravila o radu učeničke zadruge; 8. Pravilnik o zaštiti i bezbednosti učenika.
TREĆI DEO (POSLOVNICI): 1. Poslovnik o radu školskog odbora; 2. Poslovnik o radu upravnog odbora dečjeg vrtića (doma učenika); 3. Poslovnik o radu saveta roditelja; 4. Poslovnik o radu nastavničkog veća; 5. Poslovnik o radu obrazovno-vaspitno veća; 6. Poslovnik o radu učeničkog parlamenta.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Obrazovanje
Ostali naslovi iz oblasti: Zakoni

Izdavač: Poslovni biro; 2013; 25 cm; 300 str.; 978-86-7889-513-5;