knjizara.com
Oksfordska istorija hrišćanstva (MP)

Džon Mekmaners (autor)

Oksfordska istorija hrišćanstva (MP)
2524 din
Stara cena: 2970 din
U korpu

Obuhvatajući dve hiljade godina uzbudljivih verskih, kulturnih i političkih događaja, koji su odsudno uticali na civilizacijski tok, ova jedinstvena studija predstavlja najpristupačniju istoriju hrišćanstva ikada objavljenu - podjenako značajnu za stručnjake, koliko i za širu čitalačku publiku.
Oksfordska istorija hrišćanstva kolektivno je delo devetnaest vrhunskih stručnjaka iz oblasti istorije religije. Istražujući bogato nasleđe hrišćanstva, autori su na razumljiv i verodostojan način obradili sve značajne aspekte ove vere i dočarali vitalnost njene misli i bogatstvo njene kulture.
U drugom izdanju i

zbrisana je podela studije na dva toma, te se čitalac na jednom mestu može obavestiti o dugom razvoju hrišćanstva, od njegovih početaka do današnjih dana.
Prvi tekstovi posvećeni su najranijim hrišćanskim zajednicama, apostolu Pavlu i rimskom caru Konstantinu, uticaju Karla Velikog na širenje hrišćanstva, te značaju srednjovekovne sholastike Tome Akvinskog. Duboke promene koje su se desile tokom reformacije i prosvetiteljstva detaljno su obrađene u poglavljima koja nude portrete ključnih ličnosti kao što su Erazmo, Luter, Kalvin, Vesli i Ruso. Zaseban segment knjige posvećen je hrišćanstvu nakon 1800. godine, te načinima na koje se ono praktikuje u Britaniji i Evropi, Severnoj i Južnoj Americi, Indiji i Dalekom Istoku, čime je podrobno ukazano na svu njegovu raznovrsnost. U završnici studije autori razmatraju pitanja savremene hrišćanske teologije, svesti i vere i istražuju nove oblike hrišćanske zajednice. Ova živopisno ispričana studija se, sledstveno tome, sasvim opravdano može nazvati kapitalnom i sveobuhvatnom.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Crkva , Hrišćanstvo
Ostali naslovi iz oblasti: Religija i teologija

Izdavač: Clio; 2. izdanje, 2023; Broširani povez; ćirilica; 24 cm; 700 str.; 978-86-7102-679-6;