knjizara.com
Od pitanja do saznanja
deca u svetu dramskog istraživanja

Dušica Bojović (autor)

Od pitanja do saznanja
rasprodato

Deca u svetu dramskog istraživanja,kako glasi podnaslov knjige Dušice Bojović, uklapa se u savremeni koncept učenja. U ovoj knjiizi autor nas znalački uvodi i vodi kroz svet kreativne, procesne drame i njenih mogućnosti u vaspitno-obrazovnom radu.
U uvodnom poglavlju Dušica Bojović daje kratak osvrt na teorijsku osnovu dramskog metoda, njegovog značaja za vaspitno obrazovni proces i proces učenja kod dece.
Centralno mesto u knjizi zauzimaju dramske tehnike, koje autor vidi kao moćan alat u radu vaspitača sa svim uzrasnim grupama. Dušica Bojo

vić daje iscrpan prikaz različitih dramskih tehnika koje nisu bile obuhvaćene u knjizi „Moć mašte, moć pokreta”. Za svaku od ponuđenih dramskih tehnika daje pravila i principe o kojima treba razmišljati, govori o uslovima koji su potrebni da bi određena tehnika bila uspešno primenjena, navodi mogućnosti određene tehnike, na čemu je fokus, korake u primeni, jasno ističe ulogu vaspitača i koje su aktivnosti dece.
Prateći savremene tokove u vaspitanju i obrazovanju kroz ponudu dramskih tehnika i kroz različite sadržaje autor suptilno daje primere i govori o značaju vršnjačkog učenja. Sugeriše vaspitačima ideju da sami promišljaju o osmišljavanju scenarija u kome deca treba nekoga nešto da nauče.
Deca u svetu dramskog istraživanja je knjiga koja nas uvodi u čari dramskog metoda i koju preporučujem za čitanje i korišćenje svima koji se na neki način bave pedagogijom. Autor je stvorio delo koje svaki vaspitač treba da poseduje u svojoj literaturi. Primeri scenarija u knjizi nisu dati kao zbirka recepata, nego kao ponuda razrađenog materijala koji se, zavisno od umešnosti i kreativnosti vaspitača, mogu koristiti u celosti, ili će služiti kao vodič i smernice za nove ideje.
Recenzent: Biljana Radosavljević, pedagog

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Predškolska deca , Umetničko vaspitanje
Ostali naslovi iz oblasti: Psihologija

Izdavač: Centar za primenjenu psihologiju; 2014; Broširani povez; ćirilica; 24 cm; 287 str.; 978-86-89377-11-8;