knjizara.com
O psima i ljudima

O psima i ljudima
rasprodato

Evo i treće knjige o kućnim ljubimcima od istog autora i kod istog izdavača. Kada u knjižarama više nije bilo spisa „Prijatelj", dopunjenog izdanja rukopisa „Psi i njihovi prijatelji", izdavač je predložio da se nastavi sa temom kućni ljubimci, koja je u javnosti bila dobro prihvaćena. Sa zadovoljstvom sam to prihvatio. Na to su me uveliko nagovarali i moji prijatelji i zaljubljenici u ta čudesna stvorenja. Željeli su da se objave i njihova „kučkarska" iskustva. Iz prethodnih knjiga već su znali šta se od njih očekuje. Sugerisao sam im sam

o da se ne trude da ispisuju literarne ispovijesti ili bilo koju formu literarnosti, već da se koncentrišu isključivo na dokumentarnost. Tako je ova knjiga, više od svega drugoga, postala svjedočanstvo o medjuzavisnosti ljudi i njihovih ljubimaca.
Većina tekstova nastala je isključivo za ovaj spis, kao intimna refleksija. Izuzetak su tekstovi Željka Markovića preuzeti iz njegovih briljantnih, nedavno objavljenih dokumentarističkih i literarnih kazivanja, s tim što su uz njegovu saglasnost prilagodjeni konceptu ove knjige. Iz već objavljene knjige preuzet je i tekst Blagote Mitrića, a priča Boška Božovića potiče iz njegovog neobjavljenog rukopisa. Prisustvo fotografija zavisilo je od karaktera priča i od toga kakve smo fotografije imali na raspolaganju.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Psi , Kućni ljubimci
Ostali naslovi iz oblasti: Pripovetke

Izdavač: Čigoja; 2011; Broširani povez; latinica; 20 cm; 319 str.; 978-86-7558-824-5;