knjizara.com
Novinarstvo

Ana Zagorac Keršer, Štefan Rus-Mol (autor)

Novinarstvo
1122 din
Stara cena: 1320 din
U korpu

Iako se po konceptu može svrstati u udžbeničku literaturu, a po sadržini u uvodno štivo, knjiga „Novinarstvo“ predstavlja mnogo više od toga. Prevashodno posvećena novinarskom zanatu i praksi, ona uspešno povezuje novinarsko iskustvo i naučna saznanja u oblasti publicistike i komunikacija.
Štefan Rus Mol, profesor nauke o kumunikaciji na Univerzitetu u Luganu, objašnjava savremene tokove novinarskog poziva, u kontekstu globalnog razvoja društva. Tragajući za dramatičnim promenama na profesionalnom planu, knjiga i sama „živi život našeg doba“ i pokazuje kako se multimedijima, internetom i intranetom menja novinarska svakodnevica.
Autor analizira veze

novinarske i nekih drugih srodnih profesija, poput odnosa s javnošću, kao i njihov međusobni uticaj. Značajnu pažnju Štefan Rus Mol posvećuje organizacionom aspektu novinarskog posla i govori o redakcijskom marketingu i menadžmentu, nudeći obilje primera iz prakse visokorazvijenih zemalja.
U izdanje na srpskom jeziku uneti su neki primeri iz ovdašnje novinarske prakse. Drugo izdanje ove knjige dopunjeno je novim podacima, koji prate tehnološke, društvene i druge promene koje se dešavaju u savremenim medijima.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Novinarstvo
Ostali naslovi iz oblasti: Publicistika

Izdavač: Clio; 2. izdanje, 2015; Broširani povez; latinica; 24 cm; 286 str.; 978-86-7102-457-0;