knjizara.com
Noć nad močvarom

Nora Roberts (autor)

Noć nad močvarom
rasprodato

Nešto u toj kući privuklo je Deklana Ficdžeralda. Razrušena vila u predgrađu Nju Orleansa, za koju se priča da je ukleta i koja je već dugo prekrivena paučinom i prašinom, tražiće od Deklana nebrojene sate rada da bi joj povratio pređašnji sjaj. Možda ga je zato i privukla. Kad je konačno kupio vilu Maneovih, pošto je o tome godinama sanjao, Deklan je napustio svoju advokotsku praksu u Bostonu, zamenio svoju aktovku alatom, u nadi da će u teškom radu ponovo otkriti polet i zadovoljstvo u duši.

No, zajedno

sa renoviranjem i dugim danima u totalnoj izolaciji u kući koja propada, Deklan je počeo da se pita da li u govorkanjima o duhovima ima nešto više od obične lokalne legende. Doživeo je vizije, video čudne stvari iz prošlog veka. Još više, osetio neobjašnjive, nepredvidive nalete užasa i nepodnošljive tuge.

Ubrzo mu lepa susetka po imenu An-đelina Simone na primamljiv način odvlači pažnju od uznemiravajućih događaja - i dok Deklan radi na renoviranju vile Maneovih, strast među njima postaje sve snažnija. Ta racionalna žena zagasite kože takođe ima čudnu vezu s vilom. Pre nego što se Deklan i Anđelina mogu nauditi zajedničkoj budućnosti, moraju da otkriju tajnu iz prošlosti, duboku i mračnu kao močvara.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Dereta; 2004; latinica; 21 cm; 399 str.; 86-7346-432-3;