knjizara.com
Nervna i psihička oboljenja

Henrih Nikolajevič Užegov (autor)

Nervna i psihička oboljenja
rasprodato

Knjiga Nervna i psihička oboljenja koncipirana je tako da daje opis bolesti, simptome, najčešće uzroke oboljenja, ali i načine da se ona ublaže i uklone. Lečenje ovih bolesti uglavnom se bazira na primeneni biljaka, biljnih čajeva, koktela i kupki. U ponuđenim receptima zdravlja nalaze se biljke među kojima su: korijandar, iđirot, nezaboravak, kleka, nana, bela topola, srdačica, kostrika, vranilova trava, mandragora i još mnogo drugih biljaka, čiji se razni delovi koriste u pripremanju preparata za izlečenje. Ovo je knjiga koja je posvećena potpuno prirodnom načinu lečenja.

...Narodna medicina j

e tokom hiljada godina sakupila ogromno iskustvo u lečenju psihičkih i nervnih bolesti. Pomenuto iskustvo nije se uvek baziralo na poznavanju uzroka, već na metodi nagomilavanja pozitivnih rezultata pri primeni raznih lekovitih trava. Veoma često se pri lečenju ovih oboljenja narodna i netradicionalna sredstva pokazuju efikasnijim od metoda naučne medicine.

Naučna medicina vodi poreklo od narodne. Danas se većina lekova pravi od biljaka i upravo zato pri lečenju bilo koje bolesti obavezno treba istovremeno koristiti metode lečenja i zvanične i narodne medicine. One se prirodno dopunjuju pošto obe imaju isti cilj - da očuvaju i obnove zdravlje čoveka..."

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Neurologija , Nervni sistem
Ostali naslovi iz oblasti: Medicina

Izdavač: Prometej - Zemun; 2006; latinica; 20 cm; 77 str.; 86-82363-66-6;