knjizara.com
Naše poreklo

Dragoljub Vukićević-Sarap (autor)

Naše poreklo
rasprodato

Naše poreklo treba tražiti u sklopu porekla i ostalih Arijaca, čija su se kretanja i pohodi odvijali u uslovima klimatskih promena na našoj planeti, i imati u vidu da je do verodostojnog konačnog odgovora teško doći, jer on zavisi od verodostojnosti istorijskih spisa i tekstova, hronika, predanja i drugih izvora, iz kojih se mogu rekonstruisati istorijski događaji iz prošlosti.
Obzirom na parcijalno tretiranje arijskih korena, i brojne kontraverzne zaključke pojedinih autora o arijskoj pradomovini i njihovim kretanjima tokom istorije, ova knjiga je pokušaj formulisanja koherentnog i celovitog gledanja na problematiku prapostojbine, kretanja i istorijskih tokova kod Arijaca. U njoj su

uključeni i podaci o regionalnim i planetarnim kataklizmama koje permanentno periodično, a možda i ciklično, prate život čovečanstva na planeti, pa i život i istorijske tokove kod Arijaca.
Značajno mesto je dato rezultatima istraživanja Zaharija Sičina, koji se koristeći tablice sa klinopisom, upustio u tretiranje vremena koje je prethodilo Velikom Potopu, i time dao neke nove poglede na preistoriju, na vreme koje je predhodilo nama poznatoj istoriji.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Istorija Srba , Istorija slovenskih naroda
Ostali naslovi iz oblasti: Istorija

Izdavač: Pešić i sinovi; 2010; Broširani povez; ćirilica; 21 cm; 274 str.; 978-86-7540-122-3;