knjizara.com
Najduže putovanje

Nikolas Sparks (autor)

Najduže putovanje
rasprodato

Izuzetnu priča o dva para čiji se životi neraskidivo i neočekivano ukrštaju; o putovanju dalje od beznađa, dalje od smrti, do najdaljih dometa ljudskog srca.
Ajra Levinson je u nevolji. Star devedeset jednu godinu, slabog zdravlja i sam na svetu, zatekao se na pustom nasipu posle saobraćajne nesreće. Teško povređen, bori se da ostane pri svesti dok mu se prikazuje magloviti lik – najednom pored sebe vidi svoju voljenu suprugu Rut, od čije je smrti proteklo devet godina. Ajra zna da Rut nikako ne može biti pored njega u kolima, ali se grčevito hvata za njene reči i svoje uspomene, i ponovo proživljava tuge i radosti koje su obeležile njihov brak.

Nekoliko k

ilometara dalje, dok prisustvuje takmičenju jahača bikova, studentkinja Sofija Danko doživeće veliku promenu u životu. Oporavljajući se od nedavnog raskida s momkom, upoznaje mladog kauboja Luka, koji ima malo zajedničkog s povlašćenim mladićima kakve Sofija sreće u školi. Luk je uvodi u svet gde se na kocku stavlja mnogo: opstanak i uspeh, propast i priznanje – čak i život i smrt. Dok se između nje i Luka rađa ljubav, Sofija zamišlja budućnost veoma različitu od njenih dotadašnjih planova, budućnost koju Luk može da ostvari... ukoliko je najpre ne uništi njegova tajna.

Ajra i Rut. Sofija i Luk. Dva para koja imaju malo toga zajedničkog i koje razdvajaju godine i iskustvo. Njihovi životi će se ipak ispreplesti s neočekivanom žestinom podsećajući sve nas da nas čak i najteže odluke mogu povesti na neverovatna putovanja – dalje od beznađa, dalje od smrti, do najdaljih dometa ljudskog srca.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2015; Broširani povez; latinica; 20 cm; 431 str.; 978-86-521-2092-5;