knjizara.com
Na padini

Markus Verner (autor)

Na padini
704 din
U korpu

Sugestivni naslov "Na padini" ne odnosi se samo na idilicno mesto na kom se odvija radnja romana: njegov pisac s rezigniranim humorom posmatra kuda to svet ide i ne trazi izlaz u eskapizmu. "Umetnost koja nema nikakve veze s nasim postojanjem i s rasutom, falicnom i komplikovanom stvarnoscu mene ne zanima. Ja sam staromodan, ja sam za jasno definisane vrednosti. Postmoderni je sve jednako vredno (gleich gültig), pa time i svejedno (gleichgültig)." No, ovaj roman nije nikakav mracnjacki manifest.
"Na padini" ima strogu ali jednostavnu strukturu; radnja je smestena u sadasnjicu, ali je ispripovedana na gotovo tradicionalan nacin. K

riticari su Verneru zamerali cak suvise brizljivu strukturu, no, eventualni osecaj iskonstruisanosti ublazen je humorom i, uostalom, skoro detektivskim obrtom koji citaoca ceka pred kraj knjige. Na sto pedeset stranica pratimo razgovor koji dva slucajna poznanika vode tokom dve veceri i koji ce vrlo brzo poceti da se vrti oko detalja iz njihovog emotivnog zivota.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Švajcarska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Fabrika knjiga; 2011; Broširani povez; latinica; 20 cm; 147 str.; 978-86-7718-107-9;