knjizara.com
Na balu s kraljem

Rozalind Lejker (autor)

Na balu s kraljem
rasprodato

Ovo je epski roman o Versaju i njegovim žiteljima, o izgubljenim ljubavima, ispunjenim obećanjima, neostvarenim snovima i uništenim monarsima – priča o strasti i preimućstvu, skromnim počecima i bezgraničnoj ambiciji.
Jednog majskog jutra 1664. Žani Dremon rađa se njeno jedino dete i nastaje njen smeli plan da svoju tek rođenu kćerčicu izbavi iz stega siromaštva. Jer tog se sudbonosnog dana u jednostavnom lovačkom dvorcu mladog kralja Luja XIV, u skromnom mestašcetu zvanom Versaj, okupilo na stotine plemića i plemkinja u punom sjaju. Čistom srećom jed

an pripit mladi musketar bio je svedok Žaninog porođaja i tom prilikom joj je dao nepromišljeno obećanje za koje je Žana rešena da se jednog dana i obistini. Žana se zariče da će njena kćerka, obična devojčica sa sela, jednog dana plesati na kraljevskom balu.
Time počinje porodična saga koja će potrajati do kraja vladavine najveličanstvenije francuske dinastije – Burbona. Iskreći sjajem i skandalima kraljevskih kuloara roman Na balu s kraljem pripoveda o četiri strastvene i odlučne žene čije su sudbine povezane s versajskim dvorom i politikom koja se na njemu vodi. Žanina kćerka Margerita, unuka Jasmina, praunuka Violeta i Roza, dvorska dama i poverenica Marije Antoanete svedoče nam u ovom romanu raskošnog pripovedanja o vremenu strasnih i zabranjenih ljubavi i previranjima koja će dovesti do Revolucije. Različite naravi ovih žena i njihove sudbonosne odluke kobno će uticati ne samo na njihove živote.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2011; Broširani povez; latinica; 20 cm; 752 str.; 978-86-521-0712-4;