knjizara.com
Muški svet

Zorica Tomić (autor)

Muški svet
1089 din
Stara cena: 1210 din
U korpu

„Svet u kome živimo, nije se promenio. On je muški u svim aspektima značenja maskulinog principa. Novi milenijum, koji fasciniran moćima tehnologije sa jedne strane, i globalnim strategijama „new age filozofije” sa druge, temu kulturnog značenja polnosti renovira u jednom drugačijem, lelujavom, fluidnom i fleksibilnom ključu, ipak ostaje u okvirima tradicionalnog razlikovanja muškosti i ženskosti. U svojoj okrenutosti ka mitu o progresu, i potpuno asporbovana univerzalnom logikom kapitala, savremena kultura, čini se da više nego ikada ranije, potvrđuje maskulini princip kontrole, zauzdavanja i nadvladavanja prirode, kao dominantan”.

Dr Zorica To

mić, vanredni je profesor na Filološkom fakultetu u Beogradu, gde predaje Kulturologiju i Komunikologiju. Muški svet ispituje ugaone kamenove i simboličku paradigmu zapadnoevropske kulture, za koju autorka smatra da je u potpunosti apsorbovana principom maskuliniteta. Pored više studija i monografija u kojima učestvuje kao koautor, Zorica Tomić je samostalno objavila knjige Komunikologija, Komunikacija i javnost i Poljubac u doba kuliranja.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Međupolni odnosi , Sociologija kulture , Seksualna psihologija , Psihologija polova , Kulturni kontekst
Ostali naslovi iz oblasti: Sociologija

Izdavač: Čigoja; 2. izdanje, 2007; latinica; 23 cm; 290 str.; 978-86-7558-485-8;