knjizara.com
Moskovska saga - Deca zime, Rat i tamnovanje, Tamnovanje i mir

Vasilij Aksjonov (autor)

Moskovska saga - Deca zime, Rat i tamnovanje, Tamnovanje i mir
2593 din
Stara cena: 2882 din
U korpu

Moskovska saga je 1993-1994. godine objavljena u Rusiji. To je roman u tri knjige – Deca zime, Rat i Tamnovanje i Tamnovanje i mir, o trima pokolenjima moskovske inteligencije. Zapadna kritika pisala je da je Saga – Rat i mir XX veka. Priča o životu velike harmonične porodice čvrsto se prepliće u romanu s interpretacijama različitih istorijskih događaja. Staljinova epoha (1925-1953.) predstavljena je kroz život porodice Gradov, lekarske dinastije, koja zajedno sa zemljom prolazi kroz sve krugove pakla. Sudbina zemlje odražava se na sudbinu porodice. Strast i prevara, izdaja i junaštvo, mir i rat,... – sve je to Moskovska saga. Trilogija bez k

oje će vaša znanja o XX veku biti nepotpuna. Knjiga koja uči kako preživeti teška vremena, utvrđuje prioritet neprolaznih vrednosti vezanih za veliku kulturnu tradiciju predrevolucionarne Rusije.
Aksjonov vivisekcira psihu Staljina i Berije kako bi odgonetnuo enigmu njihovog dejstva na mase, ujedno parodirajući klasičan raspričani narativ ruskih klasika, uz povremene kolaže iz novina, koji daju satirični odjek događanja u romanu. Neki kritičari su ovu sagu opisivali i kao rusku "sapunsku operu" umotanu u prvorazrednu literaturu.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Ruska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Informatika; 2008; Broširani povez; ćirilica; 21 cm; 446 str.; 978-86-84497-27-9;