knjizara.com
Moja sestra živi na kaminu

Anabel Pičer (autor)

Moja sestra živi na kaminu
rasprodato

Prijavite se za Najveći britanski talenat – šou koji ostvaruje vaše snove – i promenite svoj život...Džejmi pokušava da ubedi Džasmin, svoju sestru tinejdžerku, da se prijave na to takmičenje, jer se nada da će im pobeda omogućiti da pomire roditelje i bar malo raspršiti tugu koja im godinama razara život. Nada se da će poljubiti Saniju ili bar videti njenu kosu, i da se tata neće ljutiti što je njegova najbolja drugarica i prva ljubav muslimanka, nada se da će ga primiti u školski fudbalski tim i da će se izboriti s nasiljem i nepravdom na koje nailazi na svakom koraku. Pošto ne poseduje natp

rirodne moći kao njegov omiljeni junak Spajdermen, Džejmi će morati da skupi hrabrost i osloni se na moći običnog tinejdžera.
Knjiga Moja sestra živi na kaminu osvojila je nekoliko značajnih nagrada i našla se na spisku školske literature širom sveta, jer pruža odličnu priliku za diskusiju o mnogim važnim temama: o rasnim i religijskim predrasudama, vršnjačkom maltretiranju, tugovanju, razorenoj porodici, potrazi za identitetom, nadi i pomirenju.
Zanimljivo je da je ova knjiga najpre doživela uspeh kod publike i jedan je od retkih debitantskih romana koji je postao internacionalni bestseler. Duhovita i, istovremeno, vrlo dirljiva knjiga, Moja sestra živi na kaminu opisuje situacije i likove u kojima će se prepoznati svi današnji tinejdžeri.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Knjige za školarce
Ostali naslovi iz oblasti: Romani i priče za decu

Izdavač: Odiseja; 2014; Broširani povez; latinica; 20 cm; 218 str.; 978-86-7720-117-3;