knjizara.com
Modesti Blejz

Piter O"Donel (autor)

Modesti Blejz
rasprodato

Pred vama se nalazi prvi od jedanaest romana zasnovanih na stripu o kultnoj heroini šezdesetih godina dvadesetog veka. Posle Drugog svetskog rata devojčica beži iz zarobljeničkog logora u Grčkoj, a potom luta Mediteranom i Arabijom sa starcem koji joj je postao učitelj i dao joj ime Modesti Blejz. Nakon smrti učitelja Modesti preuzima kontrolu nad kriminalnom bandom u Tangeru pod imenom „Mreža” i proširuje je na ceo svet, a takođe upoznaje i Vilija Garvina, koji postaje njen najodaniji prijatelj.
Kada ser

Džerald Tarant, visoki funkcioner britanske obaveštajne službe, odlučuje da potraži Modesti Blejz kako bi mu pomogla da zaštiti vrednu pošiljku za šeika s Bliskog istoka, zatiče mladu devojku koja se već „penzionisala”, razbacuje se novcem i smrtno se dosađuje. Kako bi je pridobio da radi za njega, odaje joj tajnu da je njen verni prijatelj Vili u nevolji. I tako počinju neverovatne avanture Modesti Blejz, jedne od najkultnijih i najuzbudljivijih strip-junakinja, koju će O’Donel 1965. uvesti i u svet književnosti upravo ovim romanom.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Trileri
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Centar za izučavanje tradicije - Ukronija; 2016; Broširani povez; latinica; 21 cm; 231 str.; 978-86-6002-000-2;