knjizara.com
Moć i teror

Noam Čomski (autor)

Moć i teror
rasprodato

Neposredno nakon terorističkih napada jedanaestog septembra, ionako zahtevan raspored obaveza Noama Čomskog postao je još intenzivniji. U mesecima koji su usledili, održao je mnogo javnih govora i dao bezbroj intervjua, od toga mnoge za strane medije, koji su mu se obratili kao jednom od malobrojnih američkih intelektualaca aktivno suprotstavljenih agresivnom vojnom odgovoru Bušove administracije na napade.S nepokolebljivim ubeđenjem, Čomski je sigurno hiljadu puta ponovio svoj stav da se ne možemo baviti pitanjem terorizma slabih protiv moćnih, a da se pritom ujedno ne suočimo i s „mnogo ekstremnijim terorizmom moćnih protiv slabih, o kome se, međutim, ne govori“. Ovaj stav, potkr

epljen nizom poučnih primera iz istorije, dokumenata i analiza, nije naišao na odziv u Vašingtonu i u vodećim američkim medijima, ali je zato odjeknuo u široj javnosti u Sjedinjenim Državama i inostranstvu, koja se još jednom okrenula Čomskom, u potrazi za glasom razuma i savesti koji on već decenijama predstavlja.
Rad Noama Čomskog svima nama postavlja pitanje – i izazov: Da li je opravdano biti optimista u ovom vremenu pametnih bombi i nacionalističkih vlada? Odgovor, kao što Čomski ima običaj da kaže, umnogome zavisi od toga šta će odlučiti da urade ljudi poput vas i mene.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Terorizam
Ostali naslovi iz oblasti: Politika

Izdavač: Vulkan izdavaštvo; 2014; Broširani povez; latinica; 21 cm; 197 str.; 978-86-10-00756-5;